Marsa Alam vs Sharm El-Sheikh vs Hurghada

Sep 5, 2023 | Gezinsreizen, Last minute, Totaalpakket, Zonvakantie

Egyptische strandplaatsen vergelijken.

 

Dat Egypte fantastische stranden heeft is natuurlijk algemeeen bekend. Maar welke strandplaats is het beste voor welke reiziger? Wat is het beste plaatsje voor jouw vakantie in Egypte?

Marsa Alam biedt een unieke, rustige strandervaring. De kustlijn is ongerept en niet overspoeld door toeristen, wat perfect is voor mensen die een vredige ontsnapping zoeken. Aan de andere kant bruist Sharm El-Sheikh van activiteiten en trekt het veel strandgangers aan vanwege het diverse zeeleven en de overvloedige watersportmogelijkheden. Ontspanning en resortleven staan centraal in Sharm El-Sheikh. Hurghada staat daarentegen bekend om zijn diversiteit, met levendige stranden vol avontuurlijke activiteiten en afgelegen zandstranden voor wie liever wat meer privacy wil.

marsa alam sharm el-sheikh hurghada

Duiken en snorkelen

De kustlijn van Egypte aan de Rode Zee staat bekend om zijn fantastische duik- en snorkellocaties. Elke van de bovenstaande drie strandbestemmingen heeft haar eigen unieke duik- en snorkelkenmerken waarvan wij er hieronder een aantal kort benoemen.

Het Samadai Dolphin Reef in Marsa Alam wordt door liefhebbers van onderwateravonturen beschouwd als een van ‘s werelds beste duikplekken. Hier kun je bedreigde zeeschildpadden en spinnerdolfijnen spotten.

In Sharm El-Sheikh kun je genieten van prachtige koraalriffen en een overvloed aan duikcentra. Vooral de Straat van Tiran en Ras Mohammed vallen op vanwege hun buitengewone mariene biodiversiteit.

Hurghada biedt een spannende mix van duiklocaties, variërend van scheepswrakken en koraaltuinen tot een overvloed aan zeeleven, zoals barracuda’s en haaien.

Cultureel: bedoeïenencharme van Marsa Alam vs Sharm El-Sheiks’ nachtleven vs traditionele markten in Hurghada

Ook al staan deze plaatsen hier niet altijd om bekend, maar als het gaat om cultuur, garanderen deze strandbestemmingen een onvergetelijke ervaring. Marsa Alam biedt een authentiek inzicht in de nomadische levensstijl van de bedoeïenen.

Sharm El-Sheikh heeft een bruisend nachtleven met wereldklasse restaurants, strandcafés en nachtclubs die tot in de vroege uurtjes entertainment bieden.

Of neem een snuifje van de lokale cultuur en bezoek de traditionele marktplaatsen van Hurghada, ook wel ‘souks’ genoemd. Een ware schatkamer vol unieke artefacten, kleurrijke kruiden en traditionele Egyptische handgemaakte geschenken.

marsa alam duiken

Accommodaties: van budget tot luxe

Wat betreft de accommodaties, biedt elke strandbestemming diverse opties voor verschillende budgetten en voorkeuren. In Marsa Alam zijn er luxe resorts en betaalbare mogelijkheden, allemaal met moderne faciliteiten en traditionele charme.

De hotels in Sharm El-Sheikh staan bekend om hun glamour, met internationale luxe resortketens die ongeëvenaarde voorzieningen bieden.

Aan de andere kant biedt Hurghada resorts die gericht zijn op families, met vele privéstranden en speciale gedeeltes voor verschillende soorten reizigers.

Conclusie

De conclusie na het bekijken van de vergelijkingen is dat de Egyptische kustplaatsen voor iedereen iets te bieden heeft. Of je nu een rustige reiziger bent, een avonturier, of een liefhebber van cultuur, de plaatsen aan de Rode Zee in Egypte hebben het allemaal. Marsa Alam is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een vredig toevluchtsoord.

Voor wie van watersporten houdt en een bruisend nachtleven zoekt, is Sharm El-Sheikh de ideale bestemming.

Aan de andere kant, als je graag een mix hebt van rust, stadsdrukte, en cultuur hebt, dan is Hurghada de eerste keuze.

Eén ding zeker: er is een perfecte strandbestemming voor iedereen.